Hoe zouden jullie de keuken omschrijven? Die vraag laten we liever door onze experts beantwoorden! Daarom stellen we de vraag aan chef-kok Engin. Die je haarfijn uitlegt wat De Potter zo bijzonder maakt.
Bistro-steakhouse
“De Potter is denk ik niet in één specifieke restaurantcategorie te plaatsen. Onze keuken en kaart heeft veel weg van een bistro, maar ook zeker van een steakhouse. Daarom zou ik het willen omschrijven als de combinatie van deze twee. Onze specialiteiten zijn voornamelijk vlees en grillgerechten, maar de gast met vegetarische voorkeuren kan bij ons ook zeker terecht voor een heerlijke maaltijd. Hierin denken wij altijd graag mee met de gast, want die staat immers centraal bij De Potter.”
Verse kwaliteitsproducten
“De kracht van De Potter is dat wij enorm veel zelf doen in de keuken. Van het broodbakken voor onze broodplankjes tot het portioneren van de bavetten. Wij zorgen dat we de gerechten zo vers mogelijk serveren, om te zorgen voor een klassieke smaakbeleving. Pakjes en zakjes blijven zo veel mogelijk achterwege, want wij koken bourgondisch met dagverse producten. Bij de selectie van deze producten zijn we kritisch en staan we in goed contact met onze leveranciers. Dat is belangrijk, want een goede kok is niets zonder de juiste producten. ”