• slide
  • slideOver ons
Het verhaal

Lekker eten, drinken, genieten en beleven; dat is waar De Potter voor staat. In het hart van het Schaijkse dorpscentrum bevindt zich het karakteristieke pand van De Potter, welke in 2019 van fundering tot nok werd gerestyled. Mede dankzij deze renovatie biedt de familie Potjes sinds de opening haar gasten op ieder gewenst moment van de dag Brabantse gemoedelijkheid, gastvrijheid en bovenal tal van bourgondische versnaperingen. Van brunch tot diner en van een borrel op het terras tot een festiviteit in de zaal. Bij De Potter zijn de mogelijkheden oneindig en passen wij ons aanbod graag aan op de wensen van de gast. Meer weten over ons, de mogelijkheden en de omgeving? Lees dan snel verder.


Brabantse gemoedelijkheid

Al sinds de oprichting van De Potter in 2007 is de term Brabantse gemoedelijkheid onlosmakelijk verbonden aan de zaak. Niet omdat het sindsdien al in het logo verwerkt is, maar simpelweg omdat het dé manier is waarop De Potter haar gasten wil benaderen. “Van de Brabantse details in de huisstijl en ons interieur tot de mentaliteit van het personeel, alles bij ons ademt de gemoedelijkheid en gastvrijheid die onze provincie zo typeert.”


De toekomst

Met de verhuizing in 2019 betrok De Potter het prachtige pand aan de Pastoor van Winkelstraat in Schaijk. Met een volledige renovatie van zowel de binnen- als buitenkant van het pand en de bouw van een vierseizoenenterras kan De Potter met een zorgeloze blik kijken naar de toekomst. Helemaal nu John, zoon van Theo & Petra, samen met zijn partner Bo instapte in de zaak. “We vullen elkaar kritisch aan en vormen een goede mix van ondernemerschap, waardoor we constant vernieuwen en nog jarenlang vooruit kunnen met onze trots.”

Wie zijn wij?


Theo & Petra Potjes

Eigenaren De Potter

Theo & Petra Potjes
Als beroemde ober met het fluitje was Theo Potjes jarenlang een fenomeen voor feestende gasten uit de gehele regio. Vijfentwintig jaar lang werkte hij in de horeca, dus het was niet verrassend dat Theo de kans om een eigen café en zaal te openen met beide handen aanpakte. In 2007 startten Theo en partner Petra met De Potter in de Schutsboomstraat, waar meer dan tien jaar lang talloze gasten genoten van de talloze mogelijkheden die het café en de zaal te bieden hadden. In 2017 volgde het avontuur van de verhuizing richting het dorpshart. Hier zette het duo De Potter-mentaliteit van Brabantse gemoedelijkheid voort in het restaurant, borrelcafé en de zaal zoals we deze nu kennen.

John Potjes & Bo Hendriks
Hoewel hun achtergrond niet direct in de horeca ligt, raakten John en Bo besmet met het virus dankzij hun (schoon)ouders. Dankbaar voor de kans die zij kregen stapten zij in het familiebedrijf, waarmee de toekomst van de zaak in handen blijft van de familie Potjes. “Onder de mensen en voor de mensen, dat is een motto wat enorm goed bij ons past. Wij vinden het geweldig om dingen aan te pakken en onze gasten een mooie ervaring te bezorgen, daarom is deze stap ons op het lijf geschreven.”

John Potjes & Bo Hendriks

Eigenaren De PotterOns team

De Potter is trots op haar team dat bestaat uit een mix van ervaren krachten en leergierige talenten met een gedeelde passie voor de horeca. “Bij het samenstellen van ons team zijn wij op zoek naar vriendelijke, enthousiaste en liergierige mensen die passen bij het Potter-DNA. Wij zijn er trots op dat dit tot op heden altijd lukt en enorm dankbaar voor de inzet en mentaliteit van ons personeel.”